Orfűi panoráma

Orfű és környéke

"Ha átjöttél a Mecseken és az 53. kanyar után egy csodálatos völgybe értél, akkor megérkeztél!"

Orfűi látkép A baranyai megyeszékhelytől - Pécstől - körülbelül 14 km-re elhelyezkedő község négy másik település csoportosulásából jött létre (Bános, Tekeres, Mecsekszakál és Mecsekrákos). A területen a hetvenes évek környékén kezdték el a mesterséges tavak létrehozását. Az elkészült tórendszer négy tavat foglal magába és összesen körülbelül 100 hektárnyi vízfelületet jelent. A legnagyobb ezek közül a Pécsi-tó, amely horgászásra, csónakázásra, fürdőzésre (szabadstrand) ad lehetőséget. Az Orfűi-tó hasonló célokat szolgál, a Kistó Strand is itt üzemel. A Herman Ottó-tó és a Kovácsszénája-tó nem alkalmas fürdőzésre, de a horgászat és a természet szerelmeseinek csendes, nyugodt környezetet biztosít.

Orfű és térsége tehát tökéletes nyaralást és kikapcsolódást biztosít mindazoknak, akik szeretnek fürödni, túrázni, horgászni valamint szeretnék megismerni a Dél-Dunántúl érdekességeit, nevezetességeit. Orfű és térségének (Pécset is ideértve) csupán felületes bemutatása is több oldalt jelentene, ezért itt csupán néhány dolog említésére van lehetőség. A vendégházban rengeteg prospektus található, melyek részletesen tartalmazzák a látnivalókat.

Magyarhertelendi Termál- és élményfürdő

Magyarhertelendi Termál- és élményfürdő A hat kültéri és négy beltéri medencével egyaránt rendelkező Termál- és élményfürdő a vendégháztól 5 km távolságra található Magyarhertelenden. A fürdőzésen kívül wellness szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mint például masszázs, szolárium, sóbarlang és szauna (változatos programokkal). A fürdő családbarát, a legkisebbeknek pancsoló medencével, a nagyobbaknak gyerekmedencével és élménymedencével biztosítva a megfelelő szórakozást. Pénteken és szombaton esti fürdő várja az érdeklődőket. További részletek a fürdő weboldalán.

Információk és programok

Abaligeti Cseppkőbarlang

Abaligeti Cseppkőbarlang Az 1800-as évek óta látogatható cseppkőbarlang a Mecsek leghosszabb barlangja. A vendégháztól körülbelül 5 km távolságra található. A barlang hivatalos gyógybarlang minősítéssel rendelkezik. A barlangban meghúzódó denevérek életéről a helyszínen található Denevérmúzeumban tudhatunk meg többet.

Információk és programok

A hosszabb kirándulásokat kedvelők ellátogathatnak Pécsre (15 km) megtekinthetik a Dél-Dunántúl várait (Szigetvár, Siklós, Pécsvárad ) esetleg tehetnek egy sétahajózást a Dráván, vagy végigkóstolhatják Villány borait. Mindezek 50 kilométeren belül.